Bli kjent med den nye Konfirmantbibelen

Konfirmantbibelen 2024 er en verdigjenstand for konfirmanten – og en praktisk og fleksibel ressurs for konfirmantlederen.

To konfirmanter med åpen Konfirmantbibel

Hva gir vi konfirmantene når de vil ha en «ordentlig Bibel»?

Som kirke har vi en viktig oppgave i møte med nye konfirmantkull: kunnskapen om Bibel er på vei ned, men appetitten og nysgjerrigheten på Bibel finnes! For en digital generasjon født samtidig som iPad’en, så er det tiltrekkende med en «ordentlig Bibel»: en fysisk Bibel med tidløs design og spor av den lange tradisjonen.

Den nye Konfirmantbibelen er et ønske om å møte nettopp dette behovet. Bli med og prøv den ut sammen med ungdommer i din lokale kontekst – og tips oss om dine erfaringer!

Gi din respons - og motta praktiske tips

Bli med og test ut! Fortell oss hva dine konfirmanter selv synes!

Eller motta nyhetsbrev med nyttige tips til konfirmantsamlinger! Få jevnlige smakebiter fra den digitale verktøykassa som lanseres høsten 2024.

Del din respons eller meld deg på nyhetsbrev her: [email protected].

Så hva er egentlig den nye Konfirmantbibelen – og hvordan bruke den?

Den nye Konfirmantbibelen er tre ting:

1.) Konfirmantbibelen er Bibelen

Konfirmantbibelen er hele Bibelen med Norges mest brukte oversettelse. Men den er en unik Bibel med et leservennlig format, en bærekraftig produksjon og et etterspurt design. De klareste tilbakemeldingene i designprosessen var at konfirmantene ønsket seg «en skikkelig bibel». Det har vi forsøkt å ta på alvor. Om vi har lyktes med dette – må dere hjelpe oss å finne fram til!

Persongalleri fra Konfirmantbibelen

2.) Konfirmantbibelen er en guidebok for konfirmanten

Helt nye og visuelle ressurssider hjelper leseren inn i bibeltekstene. Få gode råd om hvordan bruke Bibelen. Skaff deg oversikt over de lange linjene eller dykk ned i enkeltmøter med Bibelens ungdommer.

Ressurssider med Kristuskransen

3.) Konfirmantbibelen er en digital ressurs for konfirmanttiden

Konfirmantbibelen henger sammen med Konfirmantbibelen.no: en fritt tilgjengelig digital verktøykasse full av fleksible og praktiske ressurser som lanseres i løpet av høsten 2024. Du kan koble Konfirmantbibelen med kjente verktøy som BibleProject, Kristuskransen, Tidslinjen og Konfirmantsalmeboka. Og du finner fiks-ferdige forslag til samlinger, leir, gudstjenester og tips til livet i hverdagen.

Spørsmål og svar om Konfirmantbibelen

Helst ikke! Men fysisk Bibel og mobil brukt sammen på en bevisst måte, har mye for seg. Her er tre grunner til det:

En verdigjenstand for konfirmanten: Undersøkelser viser at unge mennesker spør etter en fysisk Bibel med tidløs estetikk og tydelige røtter i tradisjonen. Konfirmantbibelens design er derfor både klassisk og moderne, og boka er relevant også etter konfirmanttiden er over.

En nøkkel til læring: En fysisk Bibel er en synlig påminnelse om å bli åpnet og brukt. Læring skjer best gjennom flere sanser og ved hjelp av en fysisk og taktil gjenstand. Hvis man har bladd seg fram med fingertuppene og sett teksten på siden, da har hukommelsen mye mer å spille på lag med. Det blir også tydelig at Bibelen er en stor historie som vi inviteres til å utforske stadig mer av.

En sammenheng mellom fellesskapet og hverdagslivet: Å eie en Bibel er ikke det samme som å bruke en Bibel. Personlig bruk av Bibelen må formes i fellesskapet. Flere menigheter har gode erfaringer med å oppbevare Biblene samlet i kirken (eller der hvor samlingene hovedsakelig skjer). Da er det ingen som glemmer dem, og de er klare til å bli brukt. Men i hverdagen er mobilen og bibelteksten på bibel.no det mest nærliggende redskapet for konfirmantene. Det finnes en spennende dynamikk mellom å samles fysisk og bruke en fysisk Bibel, og på den andre siden utforske Bibelen digitalt i hverdagen.

Ja, det kan du! – men den nye bokloven setter tydelige betingelser. Her er tre måter å gi Konfirmantbibelen til ditt kull, selv om konfirmantbudsjettet er stramt:

Grupperabatt: Bestill over 100 stk. samtidig for rabatt. Er dere færre konfirmanter der du er? Gå sammen med en annen menighet eller bestill for to år av gangen! Ta kontakt med Fredrik Berentsen ([email protected]) for et pristilbud.

K-stud: Registrer konfirmantarbeidet gjennom K-stud og bruk f.eks. studieplanen «Konfirmantbibelen». Husk at du kan registrere flere grupper dersom deler av konfirmantopplegget skjer i mindre grupper.

Bli sponset: Dugnad er ikke lenger det samme som dorullsalg eller endeløse kakelotteri! La konfirmantene selge flotte jule- eller påskemagasin – og tjen kr. 100,- pr. magasin! Ta kontakt med Fredrik Berentsen ([email protected]).

Absolutt! Det er mye av poenget! Konfirmantbibelen og konfirmantbibelen.no er fleksible ressurser som kan brukes på den måten som passer best i din sammenheng. Den digitale verktøykassen som lanseres i løpet av høsten 2024, gir deg mange muligheter.

Har du opplegget nesten klart, men trenger litt fornyelse? Kanskje du står i et godt etablert konfirmantarbeid, der dere bruker Konf.logg, Tentro, Tidslinjen eller andre ressurser. Men du kunne trengt en ny bli kjent-lek eller ønsker å bruke et par flere bibelfortellinger? På konfirmantbibelen.no vil du finne mange aktivitetskort som du enkelt kan søke opp, stokke om på og bruke inn i ditt vanlige opplegg.

Er du på jakt etter en ny enkeltsamling? Kanskje har årets konfirmantkull spørsmål og erfaringer, og du trenger en ny samling for å dykke ned i dem? Hvordan snakke om sorg? Hva er egentlig pinse? Og hvor begynner du med en så stor og annerledes bok som Bibelen? På konfirmantbibelen.no finner du ferdige forslag til samlinger – og opplegg for alle de som ikke dukket opp på samlingen!

Starter du med blanke ark? Kanskje er du helt ny i rollen eller ønsker å se på helheten i konfirmanttiden på nytt? Konfirmantbibelen.no gir forslag til hvordan en hel konfirmanttid kan legges opp, inkludert foreldremøter, gudstjenester, leir og konfirmantenes liv i hverdagen sammen med familien.

Faktisk ikke! Konfirmantbibelen skal være noe konfirmanter blir glade for å få, og som er enkel å ta i bruk for konfirmantlederen. Men håpet er at ungdommer ønsker å ta denne boka med seg og bruke videre i livet som ung voksen. Eller kanskje trenger du en gave til en 13-åring som ønsker å bli døpt? Etter at du har tatt av magebåndet, så vil du derfor finne lite eksplisitt om konfirmanter i Konfirmantbibelen. Den passer for ulike målgrupper. På konfirmantbibelen.no vil det også komme aktiviteter og undervisningsopplegg for å bruke Konfirmantbibelen sammen med eldre ungdommer.

Bibelen er tidenes største kjærlighetshistorie

Men kjennskapen til Bibelen er synkende, og lesningen er under sterkt press fra diverse digitale tilbud. Konfirmantbibelen er et forsøk på å møte denne situasjonen. Bli med og test ut! Fortell oss hva konfirmantene selv synes, så vi sammen kan legge til rette for at en ny generasjon kan gjøre Bibelen til sin egen bok.

Bendik Vollebæk

Ta kontakt

Bendik Vollebæk
Prest og fagutvikler i Bibelselskapets konfirmantprosjekt

E-post: [email protected]

Kjøp Konfirmantbibelen