Hvordan lese Bibelen-serien

Tre filmer fra denne serien fra BibleProject er nå oversatt til norsk. Filmene utforsker opprinnelsen, innholdet og formålet med Bibelen.

Hva er Bibelen?

Dette er første episode av serien Hvordan lese Bibelen som utforsker opprinnelsen, innholdet og formålet med Bibelen. Her møter du en kort historie om hvordan Bibelen ble til og de ulike utgavene av Bibelen i katolsk, ortodoks og protestantisk tradisjon.

Bibelens historie

Episode 2 i serien Hvordan lese Bibelen oppsummerer den overordnede historien i Bibelen som en serie av valg. Menneskeheten definerer stadig godt og ondt som de selv vil, noe som ender i smerte og landsforvisning. Etter dem kommer Jesus, som tar andre valg som åpner opp en vei til en ny skapelse.

Litterære sjangere

Episode 3 i serien Hvordan lese Bibelen viser hvordan det å lese Bibelen krever at vi lærer om antikke litterære sjangre som bibelens forfattere har brukt. Disse forfatterne uttrykte sine ideer og påstander i en rekke ulike typer litteratur. Denne filmen viser hvorfor det er viktig at vi kan gjenkjenne de litterære sjangrene, slik at vi kan høre budskapet deres på deres egne betingelser.

Produksjonsteam for norske videoer:

Verdiverkstedet, Oslo, Norge

Innhold og produksjon, engelske originalvideoer:

www.BibleProject.com Portland, Oregon, USA