Kors paskeOpplegg for KRLE til påske
EmailLærer? Send oss e-post her
Gå til forsiden

Sakarja

7

Heller rettferd enn faste

1 Det var i det fjerde regjeringsåret til kong Dareios. Herrens ord kom til Sakarja den fjerde dagen i den niende måneden, i kislev. 2 Betel hadde sendt Sareser og Regem-Melek og mennene hans for å be om velvilje for Herrens ansikt. 3 De skulle spørre prestene i huset til Herren over hærskarene og profetene: «Skal jeg gråte og leve avholdende i den femte måneden, som jeg har gjort i så mange år?»

4 Da kom ordet fra Herren over hærskarene til meg: 5 Si til hele folket i landet og til prestene: Dere har fastet og klaget i den femte og i den sjuende måneden, og det i sytti år, men var det meg dere fastet for da? 6 Dere spiser og drikker, men er det ikke for deres egen del dere spiser og drikker? 7 Var det ikke disse ordene Herren ropte ut gjennom de tidligere profetene, da folk bodde trygt i Jerusalem og byene omkring henne, og Negev og lavlandet var bebodd?


8  Herrens ord kom til Sakarja:

9 Så sier Herren over hærskarene:

Døm sant og rett,

vis kjærlighet og barmhjertighet mot hverandre!

10 Dere skal ikke undertrykke enker og farløse,

innflyttere og fattige!

Dere skal ikke tenke ut ondt mot hverandre i hjertet.

11 Men de nektet å lytte, snudde ryggen til i trass og gjorde ørene døve. 12 De gjorde hjertet hardt som flint, for ikke å høre på loven og ordene som Herren over hærskarene hadde sendt ved sin Ånd gjennom de tidligere profetene. Da ble Herren over hærskarene mektig harm. 13 Når han ropte, ville de ikke høre. «Så, når de roper, vil ikke jeg heller høre», sa Herren over hærskarene. 14 «Jeg vil blåse dem bort til alle folkeslagene som de ikke kjenner. Landet skal ligge øde etter dem, ingen skal komme og gå. Slik gjorde de det herlige landet til ødemark.»

Les vår personvernserklæring
Skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles Privacy Policy og Terms of Service gjelder.