Diakoni

Evangeliet i handling

Norsk - bokmål
379,-
Member club:
332,-
More than 200 in stock
ISBN/varenummer: 9788254314647
Utgivelsesår: 2021
Språk: Norsk - bokmål

Den norske kirke forstår diakoni som kirkens omsorgstjeneste, teologisk definert som «evangeliet i handling». Boken utdyper det bibelske og teologiske grunnlaget for dette utsagnet og knytter det an til den økumeniske samtalen om diakoni. Dette gir et trinitarisk hovedperspektiv: Gud – Skaperen, Frigjøreren og Livgiveren – kaller kirken og alle mennesker av god vilje til å vise nestekjærlig omsorg, til å bygge gode og bærekraftige fellesskap og til å fremme rettferdighet og fred. Diakonien er et hellig oppdrag. Det tar skikkelse som kall og disippelskap, som tros- og rettighetsbasert tjeneste i kirke og samfunn, og som virksomt tegn på Guds gode vilje og omsorg for hele skapningen.

Sagt om boka

«Kjell Nordstokke har ei heilt unik innsikt i kva diakoni er og kva diakoni kan og skal vere i kyrkja. Når han no har samla sine velfunderte refleksjonar om diakoni i denne gjennomarbeidde og leseverdige framstillinga på norsk, er det ei stor gåve både til Den norske kyrkja og til mange andre kyrkjer og institusjonar.»

Olav Fykse Tveit - preses og biskop for Nidaros domprosti

«Kjell Nordstokke klarer kunststykket å formidle grundig diakoniens forankring samtidig som han inspirerer til handling. En klok og engasjerende bok om diakoni, med hode og hjerte.»

Ingunn Lyngset Holme - daglig leder for Kirkens Ungdomsprosjekt

Detaljer:

Language Norsk - bokmål
ISBN 9788254314647
Number of pages 270
Binding Innbundet
Release date 2021