Gud, pest og plage

Bibelens vanskelige tekster

Bokmål
349,-
Kundeklubb:
349,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254315606
Utgivelsesår: 2024
Språk: Norsk - bokmål

Noen tekster i Bibelen kalles vanskelige. De kolliderer med synet på en nådig og kjærlig Gud. En av dem handler om at Gud befalte å utslette alle innbyggerne i Jeriko, en annen om de mange som druknet i syndfloden. Mange lesere som ønsker å bruke Bibelen til trøst og oppbygging, går utenom disse tekstene. Denne boken viser en annen tilnærming.

Få vet at Bibelen har en egen metode for å håndtere de vanskelige tekstene. Bibelens forfattere reagerte på, og korrigerte, innholdet i tekstene. I Davids salmer kan man for eksempel lese at synd straffes med sykdom, mens det i Jobs bok blir hevdet at sykdom kommer uten synd.

Forfatter Magnar Kartveit er en autoritet på Det gamle testamente og har i mange år veiledet bibellesere. I boken gir han leseren nøkler til ny innsikt og forståelse av verdens viktigste bok.

Magnar Kartveit

Magnar Kartveit

Magnar Kartveit er professor i Det gamle testamente, emeritus ved VID vitenskapelige høgskole. Doktoravhandlingen ved Universitetet i Uppsala dreide seg om forståelsen av «Israels land». Han har vært leder i Société d’Études Samaritaines og undervist ved norske og utenlandske universiteter og høyskoler. Han har publisert avhandlinger om samaritanenes opphav, den såkalte «genitiv» i hebraisk og bidratt i pensumlitteratur i Det gamle testamente. Han har hele tiden vært en aktiv formidler og foreleser.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254315606
Antall sider 300
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2024