Uten Gud er alt tillatt

Det viktige og vanskelige ved å begrunne etikk

Bokmål
379,-
Kundeklubb:
332,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254315200
Utgivelsesår: 2023
Språk: Norsk - bokmål

De aller fleste mener at noen handlinger er forkastelige. Det kan gjelde alt fra rasisme til grov korrupsjon. Men hvilke argumenter brukes for å hevde at noe faktisk er umoralsk? Og hvorfor er debatten viktig?

I denne boken drøfter Espen Ottosen hvordan etiske standpunkter kan begrunnes. Han presenterer tenkere som mener at etiske konklusjoner dypest sett er forankret i smak og behag. Men han ser også nærmere på sekulære og fornuftsmessige argumenter som benyttes for å hevde at noe er objektivt galt.

Den russiske romanforfatteren Fjodor Dostojevskij hevdet i romanen Brødrene Karamasov at «uten Gud er alt tillatt». Påstanden var ikke ny. Mange har ment at en gudstro er nødvendig for å gi en holdbar og objektiv forankring av rett og galt. Det er også en påstand Ottosen forsøker å underbygge. Underveis tilbakeviser han flere vanlige anklager mot en etisk tenkning forankret i kristen gudstro.

Espen Ottosen

Espen Ottosen

Espen Ottosen (født 1971) er utdannet teolog og filosof. Han er en aktiv deltaker i norsk samfunnsdebatt og har siden 2003 vært informasjonsleder i Misjonssambandet.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254315200
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2023