Utvalgt

18 fortellinger om personer i Bibelen

Bokmål
99,-
Kundeklubb:
87,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254312063
Utgivelsesår: 2012
Språk: Norsk - bokmål

18 bibelfortellinger tilrettelagt for ungdom fra 15 år. I et drivende, rørende, enkelt og engasjerende språk skriver Helga Samset om 12 bibelske personer. Helt vanlige mennesker – utvalgt. Som du. Som jeg.

Tekstene finnes også som lydfiler lest av Helga Samset.

Utvalgt er en bok som tar utgangspunkt i tolv sentrale bibelske skikkelser. Forfatter Helga Samset og illustratør Ellen Lande Gossner har forsøkt å komme under huden på menneskene det fortelles om: Hvem var Jona? Hvordan var det å være Lea og vite at Jakob var mer glad i søsteren enn i henne? Hva tenkte Maria da Jesus gjorde sitt første under? Gjennom 18 lettleste og tankevekkende illustrerte fortellinger tegner de et bilde av hvordan det er å være menneske – og utvalgt. Boken er rangert blant de 100 beste av Leser søker bok. Fortellingene finnes også som lydfiler innlest av forfatter Helga Samset.

Forslag til bruk
Til hver av bokens fortellinger er det laget forslag til hvordan historiene kan brukes i trosopplæringsarbeidet: i lederkurs, på leir eller med konfirmanter. Fortellingene kan brukes enkeltvis, og er ment som supplement og inspirasjon i trosoppæringsarbeidet.

Fokus i trosopplæringsopplegget er på livstolkning, livsmestring og troshistorie. Om hva det vil si å være utvalgt. Og om hva disse bibelske fortellingene kan si oss i dag.

Kilde: Den norske kirkes ressursbank for barn og unge i trosopplæringen

Materiell til nedlasting:


Helga Samset

Helga Samset

(1970) har vært profesjonell forteller siden 1995, og mottok som første forteller i Norge Statens Kunstnerstipend (2002-2004). Hun er en erfaren kursholder og har blant annet undervist tekstlesere over hele landet.
Les mer
Ellen Lande Gossner (illustratør)

Ellen Lande Gossner (illustratør)

(født 1974) er norsk prisbelønnet pressefotograf, for tiden ansatt i avisen Morgenbladet.
Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254312063
Antall sider 96
Innbinding Heftet
Utgivelseår 2012