Ukraina flaggUkraina trenger bibler – kan du hjelpe?
Én bibel koster kr 71
Gå til forsiden

Første Krønikebok

10

Sauls død

1 Filisterne gikk til kamp mot Israel. Israelittene flyktet for dem, og det lå mange falne på Gilboa-fjellet. 2 Filisterne satte etter Saul og sønnene hans og felte Jonatan, Abinadab og Malkisjua, Sauls sønner. 3 Striden ble hard omkring Saul. Bueskytterne traff ham, og han ble såret. 4 Da sa han til våpensveinen sin: «Dra sverdet og støt det gjennom meg, så ikke disse uomskårne skal komme og fare ille med meg.» Men våpensveinen ville ikke; han våget det ikke. Da tok Saul sverdet og styrtet seg mot det. 5 Da våpensveinen så at Saul var død, styrtet han seg mot sitt sverd og fulgte ham i døden. 6 Slik døde Saul og hans tre sønner, og hele hans hus døde ut med ham. 7 Da alle israelittene som bodde nede på sletten, så at hæren hadde flyktet, og at Saul og sønnene hans var døde, forlot de byene sine og flyktet. Siden kom filisterne og slo seg ned der.

8 Dagen etter kom filisterne for å plyndre de falne. Da fant de Saul og de tre sønnene hans som lå på Gilboa-fjellet. 9 De plyndret Saul, hogg hodet av ham og tok våpnene hans. Så sendte de folk rundt i Filisterlandet for å rope ut seiersbudskapet for avgudene deres og for folket. 10 Våpnene hans la de ned i sitt gudshus, og hodeskallen hengte de opp i Dagons tempel.

11 Da innbyggerne i Jabesj i Gilead fikk høre om hva filisterne hadde gjort med Saul, 12 drog alle våpenføre menn av sted. De tok likene av Saul og sønnene hans og førte dem til Jabesj. Så gravla de deres ben under eika i Jabesj og holdt faste i sju dager.

13 Slik døde Saul fordi han hadde vist troløshet mot Herren og ikke hadde holdt seg etter Herrens ord, og fordi han hadde rådspurt dødningeånder 14 istedenfor å søke råd hos Herren. Derfor lot Herren ham dø og lot kongedømmet gå over til David, Isais sønn.

Les vår personvernserklæring
Skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles Privacy Policy og Terms of Service gjelder.