Ukraina flaggRedder Bibelen liv i Ukraina?
Finn ut mer
Gå til forsiden

Første Krønikebok

22 1 Da sa David: «Her skal Herren Guds hus stå, og her skal Israel ha sitt brennofferalter.»

Salomo skal bygge templet

2 David bød at alle innflytterne som bodde i Israel, skulle kalles sammen, og han satte noen av dem til steinhoggere. De skulle hogge til steinene som Guds hus skulle bygges av. 3 David skaffet også en mengde jern til nagler i portfløyene og til bindhaker, så mye bronse at den ikke kunne veies, 4 og utallige sederbjelker. Og menn fra Sidon og Tyrus førte sedertre i store mengder til David. 5 For han tenkte: «Min sønn Salomo er ung og veik; men huset som skal bygges for Herren, må gjøres så stort og prektig at det blir kjent og berømt i alle land. Jeg vil derfor gjøre forberedelser til bygget.» Og før sin død hadde David samlet en mengde materialer.

6 Nå kalte han sønnen Salomo til seg og bad ham bygge et hus for Herren, Israels Gud. 7 David sa til ham: Min sønn, jeg hadde selv tenkt å bygge et hus for Herren min Guds navn. 8 Men Herrens ord kom til meg, og det lød så: «Du har latt det flyte mye blod, og store kriger har du ført. Du skal ikke bygge et hus for meg; for jeg har sett hvor mye blod du har utøst. 9 Men du skal få en sønn som skal være en fredsæl mann. Jeg vil la ham få ro for alle sine fiender rundt omkring. Salomo skal han hete, og i hans dager vil jeg la Israel få fred og ro. 10 Han skal bygge et hus for mitt navn. Han skal være min sønn, og jeg skal være hans far, og hans kongetrone i Israel vil jeg trygge til evig tid.» 11 Måtte nå Herren være med deg, min sønn! Måtte du ha lykken med deg og få bygge huset til Herren din Gud, slik som han har sagt om deg. 12 Bare Herren vil gi deg forstand og innsikt når han setter deg over Israel, og bare du vil holde loven som Herren din Gud har gitt! 13 Da skal du ha lykken med deg, når du legger vinn på å leve etter de forskrifter og bud som Herren gav Israel gjennom Moses. Vær modig og sterk! Vær ikke redd, og mist ikke motet! 14 Her har jeg med strev og møye skaffet til veie for Herrens hus hundre tusen talenter gull og en million talenter sølv, dessuten så mye bronse og jern at ingen kan veie det. Tre og stein har jeg også samlet, og enda mer kan du legge til. 15 Arbeidsfolk har du i stort antall: steinhoggere, murere og tømmermenn og mye folk som skjønner seg på all slags arbeid 16 i gull, sølv, bronse og jern. Gå i gang med arbeidet, og Herren vil være med deg!

17 David bad alle Israels høvdinger om å hjelpe hans sønn Salomo: 18 «Herren deres Gud er jo med dere og har gitt dere ro på alle kanter. Han har gitt meg herredømme over dem som bodde i landet, og landet er lagt under Herren og hans folk. 19 La nå sjel og sinn være rettet mot å søke Herren deres Gud! Gjør dere ferdige til å bygge helligdommen for Herren Gud. Så kan dere føre Herrens paktkiste og de hellige kar til gudstjenesten inn i det huset som skal bygges for Herrens navn.»

Les vår personvernserklæring
Skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA og Googles Privacy Policy og Terms of Service gjelder.