Dåpen

En nådens kilde

Bokmål
379,-
Kundeklubb:
332,-
61 på lager
ISBN/varenummer: 9788254314036
Utgivelsesår: 2019
Språk: Norsk - bokmål
For første gang på over førti år utgis det en helhetlig framstilling av dåpens teologi på norsk. Mye har endret seg i samfunnet og det økumeniske klimaet de siste tiårene, noe som får konsekvenser for hvordan man skal forstå dåpens betydning i dag.

Hegstad tar utgangspunkt i en luthersk forståelse av dåpen, men ser den i lys av et større og økumenisk perspektiv. Det finnes ingen spesiell luthersk dåp, bare én kristen dåp, sier han. En luthersk dåpsteologi vil derfor alltid måtte være et bidrag til forståelsen av vår felles kristne tro og den ene kristne dåp.

Ved å løfte fram dåpen som et virkekraftig tegn viser forfatteren at dåpen både er en handling og en prosess i den døptes liv. Gud handler i dåpen, og dåpens løfte peker fram mot den evige frelsen. Temaer som dåp og tro, barnedåp eller voksendåp, frelse og synd, drøftes med stor respekt for de ulike kirkers syn.

Dette er en bok for alle som vil fordype sin forståelse av dåpen, og en uunnværlig bok for alle som forvalter dåpens sakrament i vår tid.

Harald Hegstad

Harald Hegstad er professor i systematisk teologi ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn. Han har skrevet flere bøker innen troslære og kirkeforståelse.
Les mer

Detaljer:

Forlag Verbum Akademisk
Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254314036
Antall sider 286
Innbinding Heftet
Dimensjoner 24x17cm
Utgivelseår 2019