Valget

En studie av Pascals veddemål

Bokmål
359,-
Kundeklubb:
314,-
Mer enn 200 på lager
ISBN/varenummer: 9788254315392
Utgivelsesår: 2023
Språk: Norsk - bokmål

Denne boken handler om et veddemål som den franske matematikeren, fysikeren og filosofen Blaise Pascal skrev om. Det er et faktum for oss alle, sier Pascal, at vi har tatt et fundamentalt livsvalg og satset vårt liv på det. Var valget godt begrunnet? Bør vi ta det opp til vurdering på nytt og sikre at det gjøres bevisst og fornuftig? Pascal svarer «ja» og viser oss hvorfor.

Boken er personlig. Forfatteren legger ikke skjul på hvilken betydning Pascals tanker har hatt for hans eget liv. Men den er også et forskningsbidrag til en debatt som har vart i snart 400 år. Beskriver Pascal livet på en treffende måte? Kan vi unngå det fundamentale livsvalget om gudstro? Kan vi forholde oss nøytrale? Bli kjent med Pascal og hans veddemål – og avgjør selv.

Ralph Henks Vaags makter å både klargjøre og menneskeliggjøre Pascals veddemål om Guds eksistens.

Ragnar Misje Bergem i Vårt Land -
Ralph Henk Vaags

Ralph Henk Vaags

Ralph Henk Vaags er filosof og forfatter. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og Uppsala universitet, med doktorgrad i religionsfilosofi. Vaags er professor i filosofi ved Universitetet i Agder og har undervist ved flere utenlandske institusjoner, blant annet i Brasil.

Les mer

Detaljer:

Språk Norsk - bokmål
ISBN 9788254315392
Antall sider 230
Innbinding Innbundet
Utgivelseår 2023