Mer enn 166 millioner bibler distribuert i 2022

I løpet av 2022 distribuerte De forente bibelselskaper en bemerkelsesverdig mengde på 166,4 millioner bibler, nytestamenter og bibeldeler globalt, en økning på fem ganger sammenlignet med året før.

Nytestamenter pakkes ut før utdeling i byen Matanzas på Cuba.
Nytestamenter pakkes ut før utdeling i byen Matanzas på Cuba. Foto: Dan Aksel Jacobsen/ Bibelselskapet

På verdensbasis ble 166,4 millioner bibler, nytestamenter (NT) og bibeldeler distribuert av medlemmer i De forente bibelselskaper, fem ganger så mange som i 2021. Dette nærmer seg trenden vi så før pandemien, og vitner om en vedvarende interesse for den forvandlende kraften Bibelens fortellinger har, og også om bibelselskapenes store engasjement for å gi Guds Ords håp til en verden som fortsatt er i krise.

Globalt ble 7 millioner NT distribuert i 2022, 40 % flere enn i 2021. Flertallet av nytestamentene ble distribuert i det globale sør: 5 millioner i Asia, etterfulgt av Sentral- og Sør-Amerika og Afrika, der 1,3 millioner NT ble distribuert.

Se tall og last ned hele rapporten lengre ned.

Også antallet nedlastinger av Bibelen har en stigende trend. I 2022 var 28 % av bibler som ble distribuert nedlastinger fra internett, i 2021 var tallet 21 %. Noen regioner har større etterspørsel etter nedlastinger av Bibelen enn andre: Sentral- og Sør-Amerika topper listen med over 4,2 millioner nedlastinger. Dette er 42 % av de totalt 10 millioner bibel-nedlastingene. I Europa ble 2 av 3 bibler lastet ned, mens tallet i Oseania bare er 2 av 25.

Dirk Gevers, generalsekretæren i De forente bibelselskaper, sier:

– Bibeldistribusjon er dypt forankret i kjernen av vårt fellesskap, akkurat som oversettelse er det. Å sikre at hver enkelt har en bibel er tett knyttet til effektiv distribusjon. Våre forsyningskjeder spenner over hele verden, og vi jobber flittig for å oppfylle dette oppdraget. Ved å distribuere bibler styrker vi enkeltpersoner og lokalsamfunn, vi fremmer åndelig vekst og verdiene som binder fellesskapet vårt sammen: Generøsitet, medfølelse og enhet.

Global distribusjonsrapport 2022

166,4 millioner bibler, nytestamenter og bibeldeler

Digital etterspørsel i Afrika

Etterspørselen etter digitale bibler i Afrika er på vei opp, mens det fortsatt er distribusjonsutfordringer for trykte bibler. I 2022 ble antallet bibel-nedlastinger i Afrika mer enn doblet, fra litt over 1 million til over 2 millioner.

Den populære bibelappen YouVersion spiller en avgjørende rolle for å gjøre Bibelselskapenes oversettelser tilgjengelig på nettet. Appen står for 52 % av de rapporterte digitale bibel-nedlastingene (5,3 millioner av 10,0 millioner), ifølge dataene vi har innhentet.

I følge YouVersions statistikk for 2022 rykket spansk opp som det mest populære språket for bibel-nedlastinger, med 1,4 millioner nedlastinger, etterfulgt av engelsk med 1 million nedlastinger. Afrika, Sentral- og Sør-Amerika og Europa hadde en økning i nedlastinger i 2022.

Bibelselskapene rapporterte også om 10 millioner nedlastinger fra egne nettplattformer, noe som representerer 28 % av den totale bibeldistribusjonen. Millioner av mennesker rundt om i verden leser Bibelen på nett og utvider sin kunnskap gjennom Bibelselskapets leseplaner, studiemateriell, spørrekonkurranser og andre digitale aktiviteter.

Topp 10

Bibeldistribusjon fordelt på land og språkgrupper. Velg graf under.

Det Norske Bibelselskap er et av 156 bibelselskap som utgjør De forente bibelselskaper. Sammen sørger vi for at Bibelen er tilgjengelig i mer enn 240 land og territorier, og vi er verdens største oversetter, utgiver og distributør av Bibelen. Bibelselskapene er også aktive på områder som HIV/AIDS-forebygging, traumebehandling og leseferdighet. Bibelselskaper samarbeider med alle kristne kirker og mange internasjonale ikke-statlige organisasjoner. For mer informasjon besøk United Bible Societies.