Gå til innhold
Bibelselskapets logo med lenke til forsiden
  • Søk
  • Les Bibelen
  • Om Bibelen
  • Bibelgaven
  • Verbum forlag
  • Nettbutikk
  • Søk
  • Forsiden
  • Om Bibelen
  • Bibelgaven
  • Tidslinjen
  • Verbum forlag
  • Nettbutikk
  • Kurs og foredrag
  • Kirkeårets tekster
  • Nyheter
  • Om Bibelselskapet
  • Kontakt oss
  • Podkaster
  • BibleProject
  • Logg inn
Les Bibelen her
  • Forside
  • Nyheter

Aktuelt fra Bibelselskapet


Alle Internasjonale nyheter Bibelselskapet Leseplaner Verbum BibleProject

Samholdet er sterkere enn noen gang

Ingen står Det ukrainske bibelselskap nærmere enn oss i Norge, og det har vært en selvfølge fra første dag å gjøre det vi kan for både dem og ukrainere som nå bor spredt over hele Europa.

16. januar, 2023

– Ta med håp, gi oss bibler

I disse dager opplever Ukraina en ny virkelighet. Millioner av kvinner og barn befinner seg i utlandet, og mange menn i Ukraina ønsker å se sine kjære igjen – de fleste har ikke sett dem siden krigen startet.

16. januar, 2023

Ukraina i våre hjerter

Både før og etter at krigen i Ukraina eskalerte i februar 2022 har det blitt utarbeidet mye stoff om bibelarbeidet i landet. Her presenteres et utvalg som fortsatt er aktuelt.

16. januar, 2023

Jul i søppelbyen

Ein ryggsekk fylt med Guds ord var julegåva til 16 500 egyptiske barn – som elles ikkje ville fått nokon presang til jul.

13. januar, 2023

Gud kom til søppelbyen

Gud høyrde ropa frå eit samfunn av forakta og avviste menneske, dei som står nedst på rangstigen i det egyptiske samfunnet. Zabbaleenarane, eller «søppelfolket» bur i bydelen Mokkatam, 20 minutt med bil frå sentrum av den egyptiske hovudstaden Kairo.

13. januar, 2023

Carussos dag

Allerede flere kvartaler unna hører vi musikken og sangen. To prester i lange, svarte kjortler leder oss gjennom gater av jord og gjørme til vi står foran en åpen port.

13. januar, 2023

Egypt og Bibelen

Sjølv om Egypt har eit stort muslimsk fleirtal (ca. 85 prosent), er landet framleis heimen til den største gruppa av kristne i Midtausten – den koptiske kyrkja.

13. januar, 2023

Bibelen er nøkkelen til en sterk egyptisk kirke

Etter at islam utvidet sine grenser på 600-tallet, ble det mange vanskelige år for kirken, men den overlevde og fremstår i dag som en sterk kirke i den ortodokse tradisjonen, under navnet Den koptiske kirke.

13. januar, 2023

Victorias flukt

Victoria Raychenets er ukrainsk flykting, gift med assisterende generalsekretær i det ukrainske bibelselskap, og pendler mellom Norge og Ukraina for å hjelpe krigens ofre med Bibelen.

3. januar, 2023

Nena lærte heile familien å be

Med støtte frå Det serbiske bibelselskapet blir det kvar veke halde kurs for barn frå romfamiliar i to nabolag i byen Leskovac, sør i landet.

1. november, 2022

– Den viktigste boken for Mongolia

Med kun en håndfull ansatte betjener Det mongolske bibelselskap et landareal som er fem ganger større enn Norge, men med en befolkning på bare 3,2 millioner mennesker.

1. november, 2022

Å bygge et bibelselskap

– Bibelen er grunnlaget for troen og kirken. For mennesker i Norge og Portugal er det vanskelig å forstå nøden blant afrikanske kristne som mangler Guds ord.

1. november, 2022

152 bibelselskap i over 240 land

Våre trofaste lesere vil ha lagt merke til at det er en del land og områder vi regelmessig kommer tilbake til i Bibelgaven. Vanligvis er dette land vi støtter med store beløp hvert år. Fellesskapet i De forente bibelselskaper består imidlertid av over 150 ulike bibelselskap med arbeid i over 240 land og territorier.

1. november, 2022

Med Kristus i moskeen

I en av Sentral-Asias storbyer er det en moske med en imam som forkynner evangeliet.

3. august, 2022

Håp og kjærlighet til et prøvet folk

- Det menneskene i Tadsjikistan trenger aller mest er kjærlighet og håp, og Bibelen gir dem nettopp dette.

3. august, 2022

Hva skjer i Sentral-Asia?

Våre kristne brødre og søstre i Sentral-Asia trenger oss. I denne artikkelen presenterer vi noen fakta og utfordringer som kan danne grunnlag for bønneemner.

2. august, 2022

Trofast kamp for Guds ord

Det er fredag og jeg har gått en tur rundt i en by et sted i Sentral-Asia. Moskeen er aldri langt unna, men jeg undrer meg. Selv om det er fredag, muslimenes helligdag, er arbeidet i gang over alt, og jeg hører ikke et eneste bønnerop.

1. august, 2022

Lese – lære – dele

Den raske veksten i de protestantiske kirkene har ført til alvorlig mangel på ordinerte prester og pastorer i Kina. Derfor er kirkene avhengige av lekpredikanter, men mange av dem har ingen teologisk utdannelse.

3. mai, 2022

Gud kjem heilt nær

Språket er reiskapen vi har for å forstå verda og oss sjølve. Språk lærer vi først av foreldra våre. Det språket som blir snakka til oss når vi er små, blir til hjartespråket og morsmålet vårt. For å forstå verda må vi òg vite kva Gud, skaparen vår, seier.

3. mai, 2022

Ny strategi for ei ny tid

– Vi ser at den enorme veksten i den kristne kyrkja har bremsa opp. Det er framleis kyrkjevekst i Kina, men ikkje i same grad som før. Dette får også følgjer for bibelarbeidet. Vi må tenkje nytt!

3. mai, 2022

Biblar på løpande band

Både kristne og ikkje-kristne kan gå inn i ein bokhandel i ei kyrkje i Kina og kjøpe ein bibel. Men kravet er at biblane skal vere utgjevne av organisasjonar som har løyve til både å trykke og distribuere biblar.

3. mai, 2022

De trenger Guds ord

Ifølge offisielle tall er det om lag 46 millioner kristne i Kina, men uoffisielle estimater regner med hele 100 millioner kristne. Kirkene har vokst svært raskt de siste tiårene, og i gjennomsnitt blir 500 000 døpt hvert år.

3. mai, 2022

Er det fortsatt behov for bibler i Kina?

Det tror jeg er det vanligste spørsmålet jeg får om Kina. Svaret er ja, og det har nær sammenheng med det neste spørsmålet jeg får: Hvor mange kristne er det i Kina? Og mitt beste svar er at det er det bare Gud som vet.

3. mai, 2022

Bibelarbeid for kropp og sjel

Bibelselskapets team i Ukraina fokuserer nå både på bibeldistribusjon og humanitært arbeid. De henter og kjører ut mat og medisiner til de krigsrammede, særlig til eldre, funksjonshemmede og hjelpeløse. Med i bilen har de bibler – og ikke minst barnebibler.

20. april, 2022

Bønn for Ukraina

Salme 31 har raskt blitt en felles bønnesalme for det ukrainske folket. I denne artikkelen finner du salmen, samt to bønner for Ukraina som kan brukes i hjem eller gudstjenester.

2. mars, 2022

Be for Ukraina

Vi ber om vern for det ukrainske folk, og vi ber for Bibelselskapet og kirkene i Ukraina - at de får styrke til å formidle håpet og kjærlighetens stemme midt i kaoset som nå råder i landet.

24. februar, 2022

Ukraina ber om bibler

Samtidig som russiske tropper tar oppstilling ved grensene i nord og øst, fortsetter separatistene sin krigføring i Ukraina på åttende året. Der politikk og fredsmekling ikke virker, bringer Bibelen håp og forsoning til et hardt prøvet folk.

27. januar, 2022

Bibelen betyr fred og forsoning

En håndskrevet bibel har blitt beviset på at sameks­istens og fred er mulig på tvers av kulturelle, religiøse og språklige skillelinjer – til og med på tvers av militære fronter. Bibelen er blitt et symbol på fred i Ukraina.

25. januar, 2022

Han ble kristen da han leste en barnebibel, nå er han erkebiskop!

13 år gammel fikk han låne den blå barnebibelen av en klassekamerat. Han leste den gjennom på to dager før han måtte levere den tilbake. Dette ble et vendepunkt i hans liv.

25. januar, 2022

Krigsenkene i Berdytsjiv

– Eg var gravid i sjette månad da mannen min forsvann. Det gjekk 3,5 månader før han blei funnen. Da hadde laushundar ete opp halve kroppen hans.

25. januar, 2022

Huset med de to utgangene

– Jeg ble katolsk døpt, men fikk ingen kristne impulser med meg hjemmefra. Min mor var medlem av kommunistpartiet og påla oss å holde Jesus på armlengdes avstand.

25. januar, 2022

Ord om håp

Bibelselskapet i Ukraina har lenge hatt prosjekter med fokus på barn i familier i krise. Ord om håp er et av disse, som du kan være med å støtte ved Bibeldagen.

21. januar, 2022

Bibeldistribusjonsrapporten 2020

Over 190 millioner bibelske skrifter brakte lys til et mørkt år.

På tross av store utfordringer knyttet til COVID-19, klarte bibelselskapene over hele verden å levere over 30 millioner bibler i løpet av 2020.

15. november, 2021

Gulfen er som en jernbanestasjon

– Det var ikke grunnleggeren av Burj Khalifa som reiste verdens høyeste bygning. Det var det mennesker fra Afrika og Øst-Asia som gjorde. De måtte betale med blod og svette, og noen av dem døde under arbeidet.

11. november, 2021

Med høyeste sikkerhet

I Qatar, vertsnasjonen for Fotball-VM 2022, ligger kirkene bak murer som er bevoktet av bevæpnet politi. For å komme inn må man gjennom en sikkerhetskontroll som omfatter ansiktsskanning og kontroll av bagasje og papirer.

11. november, 2021

De lengter etter fred og trygghet

Jeg glemmer aldri et besøk jeg hadde hos en syrisk flyktningfamilie. Familien hadde flere barn og bodde i en leilighet i hovedstaden Amman i Jordan. De hadde fått hjelp av Bibelselskapet til å skaffe seg litt kjøkkenutstyr og andre saker de sårt trengte. Mens vi voksne drikker en kopp te hører vi lyden av et helikopter over oss. I samme stund kommer alle barna løpende og gjemmer seg under bordet. - Det eneste disse barna forbant med helikopterlyden, var bombing, det de over lang tid hadde opplevd i hjemlandet Syria før de fant tryggheten i Amman.

17. august, 2021

Et knutepunkt for Guds ord

– Tre ganger de siste ti årene har leieavtalen vår blitt sagt opp, og vi har måttet trygle for å kunne bli værende. Ikke mange huseiere i Jordan ønsker å leie ut lokaler til kristent arbeid, forteller Haya Khoury.

17. august, 2021

– Dei er familien min

– Ingen andre organisasjonar har tent oss så samanhengande og konsekvent, og med så stort hjarte som Bibelselskapet.

17. august, 2021

Hvorfor vil muslimer lese Bibelen?

I Midtøsten er religion en del av identiteten din – på samme måte som navnet: Det er noe du har fått fra familien din ved fødselen.

9. april, 2021

«Her er Bibelen mer verd enn sin vekt i gull»

Av Bernt G. Olsen, bibelmisjonsleder

Bibelselskapet er til for å gjøre Bibelen kjent, brukt og tilgjengelig over hele verden. Det innbefatter også i den muslimske verden. Her er det stort behov for både bibler og nytestamenter. For en muslim som er interessert i kristendommen, eller bare ønsker å bli kjent med Jesus, er nytestamentet, eller Injil som det heter i Koranen, veien til tro.

9. april, 2021

Lev og gi, tjen og forkynn

Jerusalem er en hellig by både for jøder, muslimer og kristne. I de samme gatene der Jesus og disiplene forkynte evangeliet for 2000 år siden kjemper Bibelselskapet i dag en kamp for det sanne Guds ord.

8. april, 2021

Bibeloversettelser for 707 millioner

På tross av utfordringene knyttet til COVID-19 fullførte bibelselskaper over hele verden oversettelser til hele 66 språk i 2020. Til sammen 707 millioner mennesker har dermed fått Bibelen oversatt til sitt språk.

7. april, 2021

– Jeg ble velsignet med en bibel

Hun er en av dem som fikk en bibel gjennom gaver fra bibelvenner i Norge. Hun er atten år, men har fungert som evangelist og har delt ut materiell fra Bibelselskapet fra hun var fjorten.

6. januar, 2021

En kurv med bibler

I 2021 inviteres vi til å bli med på et storstilt og målrettet prosjekt på Cuba. Første året skal 5000 nøye utvalgte familier nås med i alt 30 000 bibler. Deretter gjentas det samme de neste to årene.

6. januar, 2021

Krigen mellom Armenia og Aserbajdsjan: Hva gjør bibelselskapene?

Som vi alle vet har krigen mellom Armenia og Aserbajdsjan blusset opp igjen. Striden står om området Nagorno-Karabakh, et område med hovedsakelig armensk befolkning innenfor Aserbajdsjans grenser.

10. november, 2020

Den vanskelige veien hjem

Som følge av de siste årenes krigføring og konflikter har halvparten av de kristne forlatt Syria. De som er tilbake, utgjør bare fem prosent av befolkningen. Og for flyktningene er det fortsatt nesten umulig å vende hjem.

5. november, 2020

Ny framtid for Syria!

Syrere med annen trosbakgrunn blir overveldet over hvordan de kristne kan ha et så nært og personlig forhold til Gud. I møte med Bibelselskapets utsendinger opplever mange å få et nytt gudsbilde.

4. november, 2020

Når våpnene stilner starter kampen mot traumene

Psykiateren fra Aleppo var i livsfare under krigen. Nå skal hun hjelpe folk med å bearbeide krigstraumer, men først må hun få leget sine egne indre sår.

4. november, 2020

Fyller krigsruinene med nytt liv!

Utbombede gater, uroligheter, eksplosjoner, drap og utrygghet: Dette har vært hverdagen for folket i Syria de siste 10 årene. Nå gjør Bibelselskapet sitt beste for å bidra til gjenoppbyggingen av landet.

4. november, 2020

Bibeloversettelser for 1,7 milliarder mennesker

De forente bibelselskaper (UBS) har fullført oversettelser for mer enn en femtedel av verdens befolkning i løpet av bare fem år. Det tilsvarer bibler på 270 språk som brukes av nesten to milliarder mennesker.

6. april, 2020
  • Søk
  • Forsiden
  • Om Bibelen
  • Bibelgaven
  • Tidslinjen
  • Verbum forlag
  • Nettbutikk
  • Kurs og foredrag
  • Kirkeårets tekster
  • Om Bibelselskapet
  • Nyheter
  • BibleProject
  • Podkaster
  • Personvernerklæring
  • Ledige stillinger
  • Kontakt oss
  • Send inn manus
  • Les Bibelen her
  • Facebook
  • Instagram
  • Org.nr: 935 570 212
  • Gavekonto: 3000.16.16869
  • VIPPS: 94418
  • Forsidefoto: Dan Aksel Jacobsen