Episode 2

Barnas bibelpod sesong 2 er her! Tobben forsvinner, og Hanna og Jakob får hjelp av Paulus og vennene hans for å få Tobben tilbake. Paulus forteller om flere spennende ting som skjer på den andre siden.

Banner med en gutt som svever i en stjernehimmel

Be så får du se.

Tobben har forsvunnet og Jakob, Hanna og Kristin kontakter Paulus og spør om han har sett ham. Paulus sier at han dessverre ikke har sett Tobben, men han forteller om en familie som han har møtt. De har blant annet en lyshåret gutt. Kan det være Tobben?

Hanna løper og henter søsteren til Tobben, Kristin. Nå må de gjøre alt de kan for å få Tobben tilbake til nåtid. Paulus forteller om Peter som havner i fengsel. Det er mange som ber for han, men da Peter slipper ut av fengsel og banker på døra der de er samlet for å be, så tror de ikke på at det er Peter. Det er jo helt umulig, han er jo i fengsel.

Bibeltekster

1På den tiden la kong Herodes hånd på noen i menigheten og fór hardt fram mot dem. 2Jakob, bror til Johannes, ble henrettet med sverd. 3Da Herodes merket at jødene likte dette, gikk han videre og fikk grepet Peter også. Det var i de usyrede brøds høytid. 4Etter at han var tatt, ble han kastet i fengsel, hvor fire vaktskift, hvert på fire mann, ble satt til å holde vakt over ham. Så ville Herodes føre ham fram for folket etter påske. 5Peter ble da sittende i fengselet, og imens ba menigheten inderlig til Gud for ham. 6Natten før Herodes skulle føre ham fram, lå Peter og sov mellom to soldater. Han var bundet med to lenker, og fengselet ble bevoktet av vaktposter som sto utenfor døren. 7Med ett sto en engel fra Herren der, og et lys strålte i rommet. Han vekket Peter med et puff i siden og sa: «Skynd deg, stå opp!» Med det samme falt lenkene av hendene hans, 8og engelen sa til ham: «Bind beltet om deg og ta på deg sandalene!» Da han hadde gjort det, sa engelen: «Få på deg kappen og følg etter meg!» 9Og han fulgte etter ham ut. Men han forsto ikke at det som engelen gjorde, var virkelig; han trodde det var et syn. 10De passerte første og annen vakt og kom til jernporten som førte ut til byen. Den åpnet seg av seg selv. De gikk ut og fortsatte nedover den første gaten. Der ble engelen plutselig borte for ham. 11Peter kom til seg selv igjen og sa: «Nå vet jeg virkelig at Herren har sendt sin engel og fridd meg ut av Herodes' hånd og fra alt det som jødefolket nå går og venter på.» 12Da dette var blitt klart for ham, gikk han til huset hvor Maria bodde, mor til Johannes med tilnavnet Markus. Der var mange samlet i bønn. 13Han banket på ytterdøren, og en tjenestejente som het Rode, kom for å lukke opp. 14Da hun kjente igjen Peters stemme, glemte hun av bare glede å åpne døren, men sprang inn og fortalte at Peter sto utenfor. 15«Du er fra sans og samling!» sa de til henne. Men da hun holdt på sitt, sa de: «Det må være engelen hans.» 16Imens fortsatte Peter å banke. Da de åpnet og så ham, ble de ute av seg av undring. 17Han gjorde tegn med hånden at de skulle være stille, og fortalte hvordan Herren hadde ført ham ut av fengselet. Og han sa: «Fortell dette til Jakob og brødrene.» Så forlot han dem og dro til et annet sted.

Les i nettbibelen

Snakk sammen

  • Hvem er Rode?
  • Hva skjer midt på natten mens Peter sover i fengselet?
  • Hva tror du menigheten følte da Peter kom og fortalte hva som hadde skjedd?