Episode 5

Barnas bibelpod sesong 2 er her! Tobben forsvinner, og Hanna og Jakob får hjelp av Paulus og vennene hans for å få Tobben tilbake. Paulus forteller om flere spennende ting som skjer på den andre siden.

Banner med en gutt som svever i en stjernehimmel

Dust!

Jakob, Hanna og Kristin har noen ideer på hvordan de skal få Tobben hjem, men når Tobben begynner å leke reporter klikker det for Jakob. Kan ikke Tobben ta noe seriøst? De lytter til Paulus og Lukas, og prøver å finne den riktige løsningen. De får en prat med Paulus igjen og han forteller om hvordan det er å fortelle om Jesus til alle folkeslag. Hanna får en tanke og løper hjem.

Bibeltekster

16Mens Paulus ventet på dem i Aten, ble han rystet i sitt innerste over å se at byen var full av gudebilder. 17I synagogen førte han samtaler med jødene og dem som dyrket Gud, og på torget snakket han hver dag med dem han traff der. 18Noen av de epikureiske og stoiske filosofene diskuterte også med ham, og noen sa: «Hva er det egentlig denne pratmakeren har å si?» Men andre mente: «Han er visst en som forkynner fremmede guder.» Det var fordi han forkynte evangeliet om Jesus og oppstandelsen. 19Da tok de ham med seg og førte ham til Areopagos og sa: «Kan vi få vite hva for slags ny lære du kommer med? 20For det er merkverdige ting vi hører, og vi vil gjerne vite hva det egentlig dreier seg om.» 21Verken atenerne eller utlendingene som bor der, bruker tiden til noe annet enn å fortelle og høre siste nytt.

Les i nettbibelen

27Dette gjorde han for at de skulle søke Gud, om de kanskje kunne lete seg fram og finne ham. Han er jo ikke langt borte fra en eneste av oss. 28For det er i ham vi lever, beveger oss og er til, som også noen av deres diktere har sagt: ‘For vi er hans slekt.’ 29Fordi vi altså er Guds slekt, må vi ikke tenke at guddommen ligner et bilde av gull eller sølv eller stein, formet av menneskers kunst eller tanke.

Les i nettbibelen

Snakk sammen

  • Hva er en misjonær?

  • Hvordan kan mennesker reagere når de får høre om Jesus?

  • Hvor mange mennesker tror dere at Jesus ønsker å være sammen med?