Et kall til handling for Venezuela

Venezuela befinner seg helt på toppen av det sør-amerikanske kontinentet, og på toppen var de. Venezuelanerne var Latin-Amerikas overklasse. De fant olje og ble rike! Det lyder som vår egen norske historie. Mens oljen ble en velsignelse for Norge, ble den en forbannelse for Venezuela.

Venezuelansk kvinne gleder seg over at hun akkurat har fått et nytestamente.
I Venezuela er bibelmangelen prekær. Det forsømte folket krever nå tilgang til Guds ord om håp, trøst og framtidstro.

Etter at Hugo Chávez døde i 2013, overtok Nicolás Maduro som president. Siden har landet vært preget av en stadig større politisk, økonomisk og sosial krise. Det var denne krisen jeg fikk oppleve på nært hold da jeg deltok på «Asociación de Iglesias Evangélicas Libres» (Foreningen av frie evangeliske kirker) sitt synodemøte i Maracay, våren 2019. Vi stanset ved en restaurant på vei mellom flyplassen og leirstedet for å spise. Hyperinflasjonen gjorde dette til det dyreste måltidet i mitt liv: to og en halv månedslønner i lokal valuta for en enkel lunsjrett. Vi var naturligvis alene i restauranten.

Synoden varte en uke, men våre venner hadde handlet inn alt vi trengte for en seks-måneders periode. Butikkene var som oftest tomme, prisene for høye og det var lite penger å handle for. Folk hadde ikke spist kjøttmat på mange måneder. Mannfolkenes skjorter var blitt svært romslige. Siden da har ikke situasjonen endret seg nevneverdig. Mange flykter fra landet, også mange pastorer og menighetsledere. Kirkenes økonomi har langt på vei brutt sammen. Det er mot dette alvorlige bakteppet vi må se og forstå bibelbehovet og Bibelselskapets arbeid i Venezuela.

«Skal kirkene i Venezuela kunne fortsette å spre Guds ord til stadig nye mennesker, er de avhengig av vår hjelp. Jeg håper du vil være med og gi en gave til våre venner i Venezuela, og gjennom det også gi dem en opplevelse av at de ikke er glemt.»

Øyvind Haraldseid, generalsekretær i Bibelselskapet -

Den 14. mars kom Bibel 2024 i butikkene i Norge. Salgstallene forteller oss at mange allerede har vært på nett eller i bokhandelen og kjøpt seg en ny bibel. Er du en av dem, så gratulerer med din nye bibel.

Det er en spesiell og god opplevelse å få en ny bibel. Å sette seg ned, åpne den for første gang og begynne å lese i den. Det er stort! Vi er heldige som har den muligheten. Bibelen er tilgjengelig for oss, både i butikken og ved at vi har råd til å kjøpe den. Det er det ikke alle mennesker i verden som har.

Skal kirkene i Venezuela kunne fortsette å spre Guds ord til stadig nye mennesker, er de avhengig av vår hjelp. Jeg håper du vil være med og gi en gave til våre venner i Venezuela, og gjennom det også gi dem en opplevelse av at de ikke er glemt.

Gi en gave

En bibel i Venezuela koster kun 49 kroner.

Gi din gave med VIPPS eller kort.

Nyheter